Odžaklija

Poseti čuveni rtanjski A la carte restoran sa tradicionalnom kuhinjom!

Kad uđeš u Odžakliju, prvo što ćeš primetiti da je vreme ovde stalo. Ovaj kultni restoran odoleo je pritisku modernizacije i sačuvao ono po čemu je i postao poznat pre više od 60 godina. U enterijeru od drveta i kamena vlada tradicionalna atmosfera koja osvaja srca domaćih i stranih turista, a dušu restorana čini veliko ognjište koje se nalazi u samom centru.

Dok gosti sede za stolovima, na ognjištu se, pred njima, spremaju čuvena srpska i planinska jela poput svadbarskog kupusa, butkice, prasetine na ražnju, teletine i jagnjetine ispod sača i roštilja. Zato, kad sledeći put svratiš u Odžakliju, naruči specijalitet i gledaj kako ti ga kuvar donosi direktno sa ognjišta na tvoj sto.

U čemu je tajna neodoljivih ukusa i mesa koje se topi u ustima? U tome što se, baš kao nekada, naša jela krčkaju na vatri i po 10-15 sati dok ne ispuste one najinstančanije arome koje nigde drugde nećeš naći. Pored dugog krčkanja, naša jela sadrže i tajne sastojke poput preliva za svadbarski kupus, čiji recept kuvarica Draga nikada nije htela da nam otkrije. Ipak, ako je nekada sretneš u Odžakliji, pitaj je, možda saznaš o čemu je reč. 😊

Iako je Odžaklija tradicionalan restoran, on svojim gostima može da ponudi i najprestižnije mesne specijalitete poput ribaj steka (rib eye steak) ili tiboun steka (T-bone steak). Za pripremu ovog specijaliteta neophodno je suvo zrenje mesa u trajanju od nekoliko meseci kako bi ono dobilo lepšu teksturu i ukus koji predstavlja potpuno novi nivo u gastronomskom iskustvu.

Uz premijum meso, našim gostima je na raspolaganju i bogat izbor vina iz naše vinarije koja sadrži više od 65 etiketa vina iz Srbije, regiona i sveta.