Gde dolazite kada dolazite u Rtanj Kopaonik?

Bajkoviti put okružen visokim jelama, skrovište u srcu planine i šarm koji vas zadržava svojom toplinom. Tako bismo, van geografskih koordinata, najbolje opisali poziciju Rtnja na Kopaoniku u slikama. Dobrodošli na mesto smešteno od centra Kopaonika svega nekoliko minuta automobilom i nešto manje od 30 minuta – ako se zaputite hodom. U redovima koji slede, zajedno posmatramo Rtanj Kopaonik okom radoznalog posetioca i otkrivamo ono zbog čega nas stavljaju na listu želja, bilo da se radi o prvom ili stotom dolasku. 

U SKI-IN MESTO KAO IZ ČASOPISA

Rtanj je sve ono zbog čega ste uzdisali gledajući zimske putopise u časopisima. Nalazite se na korak od popularne staze “Mali Karaman” i na sekundu od prepuštanja beskrajnim snežnim belinama. Zahvaljujući poziciji koju ima – srce same planine, zimovanje u Rtnju neće ličiti ni na jedno prethodno. Pravo iz soba, stajemo na skije i dan može da počne! Blizina staze i mir koji donosi divlja priroda u čijem smo epicentru, idealni su za adrenalin i potpuno opuštanje, na smenu.

U BRZI BAR NA OTVORENOM

Krug zabave zatvara se u našem dvorištu! Idući s jedne staze na drugu, skijaš traži tačku predaha i užitka i nalazi je ispred našeg objekta. Kuvano vino, rakija, čuvene rtanjske krofne i osećaj kao da ste došli kod starog prijatelja na čašicu razgovora- checked! Iskustvo koje će vas promeniti iznutra jesu upravo nezaboravni trenuci provedeni sa dragim ljudima ili još bolje: novim osobama koje ste upoznali na odmoru. Misija našeg brzog bara bila je “čist hedonizam”… i uspela je! 

U PUŠNICU SA DOMAĆIM MESOM

Svako od nas iz detinjstva nosi specifična sećanja na mirise. Mnogi naši gosti kažu da su ta sećanja oživela posetom pušnici u okviru kompleksa Rtnja. Ono što vam u Odžakliji golica nozdrve dok ispijate piće i čekate hranu, to se puši u ovoj omiljenoj prostoriji. Uz rakiju, u pušnici možete degustirati domaću kobasicu, sočnu slaninu ili pršutu i saznati nešto više o obradi i pripremi mesnih specijaliteta. Jedinstvo s prirodom došlo je u obliku koji najviše volimo – kroz magično čulo ukusa. 

U KONJUŠARNICU SA NAJLEPŠIM FRIZIJSKIM KONJIMA

Na svega par minuta hoda od vaše sobe, kao u bajkovitom božićnom filmu, čekaju impresivni crni frizijski konji. Spremni da vas snažnim galopom odvedu do divljih predela Kopaonika, prirediće vam iskustvo koje niste mogli ni da zamislite. Časovi jahanja prilagođeni su uzrastu, a naši instruktori tu su da vam približe ove plemenite životinje i nauče vas kako da uživate “kao na konju.” U školi jahanja “Frizija”, upoznaćete Rouzi koja je je na ovaj svet došla decembra 2021. godine, njenog tatu Cezara, Simbu, Jorisa i ostale elegante lepotane. A onda, odlazimo do predela gde nema skijaša i gužve – tamo gde su vidikovci toliko nestvarni da nijedna kamera ne može da ih dočara!

U JEDNU JEDINU ODŽAKLIJU

Hrana jedinstvenog ukusa i atmosfera koja se mora doživeti, kruna su boravka u Rtnju. Specijaliteti naše kuvarice Drage najpoznatiji su na planini i možete ih probati u autentičnom ambijentu rustične konobe. Poznata po fenomenalnoj hrani i atmosferi koja s večeri nekad prelazi i u kasne jutarnje sate, Odžaklija je simbol Kopa dobro poznat skijašima i ljubiteljima zime. Dobrodošli čak iako niste gosti Rtnja, probajte mesne specijalitete i jela pripremljena ispod sača, ali i vina za svačiji ukus. Punih tanjira i časa, čekamo vas na mestu gde prava planinska žurka počinje! 

Sada kad znate gde dolazite, ostalo je još samo da pronađete idealnu sobu za svoje zimovanje u Rtnju i “upišete datum.”

Booking Form HTML Template
Datum prijave
Datum odjave
Smeštaj
Broj gostiju